Babygråt

Bilde av baby

Trenger du råd? Ta kontakt på 93266959 og få den beste hjelpen

Gråter barnet ditt mye? Babygråt har alltid en mening.

Har du gjort alt som står i din makt, ammet, skiftet bleie, bysset, sunget, og ingenting hjelper?
Et spedbarn har ikke ord, og kan bare uttrykke seg på èn måte.
Babygråt kan oppleves vondt og vanskelig, og mange føler seg maktesløse når ingenting hjelper. Man vil så gjerne være en god mor eller far med et tilfreds barn i armene.
Men babygråt er helt naturlig, og betyr bare at barnet ditt har et behov som det uttrykker på denne måten. Det er spedbarnets jobb, for rett og slett å overleve. Din oppgave er å prøve å forstå hva det bittelille individet ønsker, trenger, har behov for. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom dere to.
Og hører man godt etter, kan man lære å skille ulike typer babygråt fra hverandre, og dermed bedre forstå hva barnet prøver å si.

Men noen ganger blir det for mye, og da er det godt å snakke med noen som kan litt om dette. Oftest er det enkle råd som skal til for at babygråt kan håndteres bedre.

Her kan du ringe, sende sms eller e-post døgnet rundt. Får du ikke svar med en gang, ringer eller skriver vi tilbake så snart vi har anledning.

Grethe Lied er lege, psykoterapeut, coach og rådgiver, og har lang erfaring med rådgivning til gravide, sped-og småbarns-foreldre. Hun har selv 4 barn, og har tidligere jobbet med barselgrupper, på helsestasjon og i skolehelsetjenesten. Hennes grunnholdning er at det er viktig å følge instinktene og tenke behov og behovs-tilfredsstillelse. Det går ikke an å skjemme bort et spedbarn. Det å tilfredsstille barnets grunnleggende behov gir den beste forutsetning for et godt liv, og for å forebygge mange av symptomene som ellers er beskrevet på dette nettstedet.

Gråter barnet ditt mye?
Her kan du få hjelp

Kontakt info

932 66 959

post@psykolog-tjenester.no

Telefon

932 66 959

E-post

post@psykolog-tjenester.no
Svar innen 24 timer

Medlem av:

Den norske legeforening