Om meg

Bakgrunn

Jeg er lege med spesialutdannelse i psykologi og psykiatri og har lang erfaring med samtaleterapi. Mitt fokus er på mestring, skreddersydd tilnærming til hver enkelt, og på hvordan alle, uansett bagasje, kan få et bedre liv. Jeg jobber mer tilsvarende en psykolog enn psykiater, men har stor nytte av min lege-utdannelse, da kropp og psyke henger nøye sammen og påvirker hverandre i et innfløkt samspill.

Praksisen er ment som et lav-barriere-tilbud til mennesker som fungerer, men sliter i hverdagen, med utfordringer de fleste av oss møter gjennom livet. Det å søke hjelp er ikke det motsatte av å være sterk og klare ting selv. Er skoen i stykker, går du til skomakeren. Har du en vond tann, går du til tannlegen. Terapi og rådgivning kan være et viktig valg som viser stor styrke ved at du tar tak i situasjonen og velger å finne en riktig fagperson som kan hjelpe deg på rett vei. Jo tidligere du kommer, jo lettere er det å tilby god og effektiv hjelp. Venter man for lenge, som tilfellet dessverre ofte er hvis man ønsker en psykolog med offentlig avtale, tar alt selvfølgelig lenger tid.

 

Kompetanse-områder

Jeg jobber mye med prestasjonsangst, stress, utbrenthet, mindfulness osv, og hele tiden med fokus på mestring fremfor sykeliggjøring.

Et av mine kompetanse- områder er utfordringer og konflikter på arbeidsplassen. Jeg har jobbet mye med både ledere og ansatte og har BI-utdannelse i Personal – og Organisasjons-utvikling og i Personal-administrasjon.

Et annet kompetanse-område er teknikker for å yte maksimalt, takle stress og prestasjonsangst og jobbe under press, og jeg har mye erfaring med mennesker som må prestere maksimalt under alle slags omstendigheter, blant annet musikere.

 

Gravide og småbarns-foreldre

Et viktig interessefelt er rådgivning til gravide og småbarns-foreldre. Ved livets begynnelse kan man gjøre mye for å forebygge senere problemer. Jeg har mye erfaring med barn, ikke minst egne, og også gjennom helsestasjoner  og skolehelsetjenesten.

Jeg tilbyr parterapi, timer også utenom vanlig arbeidstid, og terapi på engelsk hvis det er ønskelig.

Trenger du hjelp til å finne frem i helsevesenet, kan jeg bidra.

 

Terapi / Rådgivning

Terapi / Rådgivning varierer etter den enkeltes behov, fra konkret rådgivning i en spesiell livssituasjon til ulike former for psykoterapi, der man for eksempel prøver å forstå hvordan mønstre fra barndommen påvirker relasjoner og nåtid og måten man mestrer denne på, alltid med fokus på personlig utvikling, mestring og læring, samtidig som gamle sår og traumer kan bearbeides.

Målet er at vi finner løsninger på konkrete problemer, at dine symptomer og plager bedres, og at du oppnår bedre selvinnsikt, selvfølelse og mellom-menneskelige forhold. I denne prosessen vil du få en mental verktøykasse du kan ta med deg videre i livet.

 

Terapi kan være:

 • Samtaleterapi
 • Rådgivning / Coaching
 • Mental trening
 • Kognitiv terapi
 • Bryte gamle mønstre
 • Karriereplanlegging
 • Lege gamle sår
 • Trening
 • Slutte å ta alt på deg
 • Lære å sette grenser
 • Mindfulness
 • Bli mer kreativ
 • Løsningsfokusert tilnærming
 • Mestring
 • Autogen trening

Lenker

Det er selvfølgelig bra at ventetiden skal ned, og mennesker få bedre hjelp. Men diagnosen må ikke stå i veien for individet. 22. juli-rettssaken viste oss diagnostikkens begrensninger. Alle mennesker har sin egen unike historie. Fokus må alltid være på mennesket foran deg, diagnosen et ydmykt verktøy. Psykolog-tjenester er mer opptatt av mennesket enn diagnosen, og ønsker å skreddersy behandlingen etter den enkeltes behov.

Link til artikkel i Dagens Medisin

 

Telefon

932 66 959

E-post

post@psykolog-tjenester.no
Svar innen 24 timer

Medlem av:

Den norske legeforening